slekt.no Nybegynner

 

Embla Familie og slekt er et delvis norskutviklet slektsdataprogram. Du må være medlem i "Norsk Familiehistorie" for å kunne kjøpe programmet.
 • Produsentens hjemmeside
 • Test på slekt.no
 • Test hos DIS-Norge
 • Gi dine slektsdata videre
  Embla Testamentet (skjermdump fra Emblas nettsider)Embla Norsk Familiehistorie tilbyr nå en tjeneste som heter "Embla Testamentet". Med denne tjenesten kan du sikre at familietreet etter din død blir overlatt til dine familiemedlemmer. Tanken er god, og tjenesten er sannsynligvis nyttig for mange. Men prisen er høy. Det koster nesten 3.000 kr å benytte tilbudet.
  (23.10.13) mer...

  Embla tilbake igjen?
  EmblaI flere måneder har brukere av det delvis norske slektsdataprogrammet Embla ikke fått svar fra leverandøren. Nå lover Embla Norsk Familiehistorie at de er tilbake, og at de fleste problemene er løst. Som kompensasjon har brukerne/medlemmene fått 10 måneders gratis forlengelse av sitt medlemskap.
  (26.10.12) mer...

  Ny versjon av Embla - med problemer
  (11.04.07) Før påske lanserte Embla/Norsk Familiehistorie en ny versjon av slektsdataprogrammet Famile og slekt (versjon 2007). Brukerne oppdaget raskt en del feil, slik at lanseringen av programmet ble stoppet. Dessuten har Embla problemer med e-posten slik at mer enn 700 meldinger har blitt liggende ubesvart. Embla Familie og slekt er et brukervennlig slektsdataprogram som kun selges gjennom medlemskap i foreningen Norsk Familiehistorie.
  (11.04.07) mer...

  Embla kjøper Dage
  bilde(17.07.06) Embla Norsk Familiehistorie har kjøpt det danske kalenderprogrammet Dage. På norsk har Embla gitt programmet navnet Dager. Det kan lastes ned gratis fra Emblas hjemmesider. Dage/Dager er et nyttig tilleggsprogram for slektsgranskere.
  (17.07.06) mer...

  Oppdatering av Embla Familie og slekt
  bilde(14.06.06) Det norske slektsdataprogrammet Embla Familie og slekt har kommet i en oppdatert utgave. Blant de nyttige og viktige endringene i den nye utgaven er skreddersydd import av Gedcom-filer og ikke minst muligheten for å importere data direkte fra dataprogrammet WinFamily.
  (14.06.06) mer...

  Ny utgave av Embla Familie og slekt
  (06.10.05) Det norske slektsdataprogrammet Embla Familie og slekt har nå kommet i 2006-utgave. Du må være medlem av foreningen Norsk Familiehistorie for å kunne få dette programmet.
  (07.10.05) mer...

  Nye Embla AS stiftet
  (08.09.05) Firmaet som overtar retighetene til programvaren Embla Familie og slekt er nå stiftet. Firmaet selger Embla Familie og slekt som en del av medlemskapet i Norsk Familiehistorie. Medlemmene i Norsk Familiehistorie får den nye versjonen av Familie og slekt i posten, lover selskapet på sine nettsider.
  (08.09.05) mer...

  Embla AS er konkurs
  (15.07.05) Firmaet som utvikler slektsdataprogrammet Embla Familie og slekt er konkurs. Embla AS ba i midten av juni om oppud, og konkursen ble åpnet 22. juni.
  (15.07.05) mer...

  Familie og slekt ikke lenger gratis
  (24.02.05) Embla Familie og slekt er ikke lenger et gratis slektsdataprogram. Men du kan heller ikke kjøpe det. Du må melde deg inn i Embla-klubben for å få programmet. Et medlemskap koster deg 890 kr i året. Dermed seiler Familie og slekt opp som det aller dyreste slektsdataprogrammet.
  (24.02.05) mer...

  Ny versjon av Embla Familie og slekt
  (20.09.04) Slektsdataprogrammet Embla Familie og slekt har kommet i ny utgave. Og fortsatt er grunnversjonen av programmet gratis.
  (20.09.04) mer...

  Dick Eastman roser Legacy og Embla
  (06.09.04) I siste utgave av det anerkjente Eastman's Online Genealogy Newsletter (EOGN) kåres de beste gratis dataprogrammene for slektsgranskere. Det amerikanske programmet Legacy og det delvis norskutviklede Embla Family Treasures får beste karakter.
  (06.09.04) mer...

  Kronerulling for Embla
  (15.07.04) Meldingene om mulige økonomiske problemer for Embla har fått brukerne av slektsdataprogrammet Familie og slekt til å starte kronerulling for selskapet. Mange brukere ønsker å sikre framtida for det populære norske slektsdataprogrammet.
  (15.07.04) mer...

  Vanskelige tider for Embla
  (11.07.04) I et svært åpenhjertig innlegg på diskusjonsforumet for Embla Familie og slekt skriver Embla-grunnlegger Stein Inge Haaland at firmaet har økonomiske problemer. Embla har mye penger utestående hos kundene og den siste aksje-emisjonen er ikke i boks. "Vi kommer til å holde på til etter ferien, men hvis det viser seg at vi ikke får inn det vi har utestående og at emisjonen ikke går i orden så må vi virkelig vurdere om dette selskapet har livets rett", skriver Haaland.
  (11.07.04) mer...

  Positiv omtale av Embla Familie og slekt
  (10.06.04) Den amerikanske utgaven av slektsdataprogrammet Embla Familie og slekt får en strålende omtale i det anerkjente Eastman Online Genealogy Newsletter (EOGN). Richard Eastman anbefaler dataprogrammet for nybegynnere, og regner med at mange "old timers" også vil ta det i bruk.
  (04.06.04) mer...

  TEST: Ikke typisk norsk å være best?
  Embla Familie og slekt er et norsk slektsdataprogram, og versjon 4 har vært populært blant norske slektsgranskere. Nå er versjon 5 på markedet. Den første forskjellen vi merker er at programmet er gratis! Det er mulig å laste ned grunnutgaven av programmet fra Emblas nettsted uten å betale for det og uten noen begrensninger i bruken.
  (10.03.04) mer...

  TEST: Embla Familie og slekt 5
  Det er bra at det lages slektsdataprogram på norsk i Norge. Dette programmet kan du ta i bruk uten at det koster deg noe. Hvis du ønsker flere funksjoner kan du kjøpe disse etter hvert. Programmets største problem er få utskriftsmuligheter i grunnutgaven. Dessuten har programmet en del særegenheter som kan virke forvirrende på uerfarne PC-brukere og irriterende på erfarne brukere.
  (05.03.04) mer...

  Embla Familie og slekt i testutgave
  (16.08.03) Embla lovte at versjon 5 av Familie og slekt skulle komme i sommer. Nå er en testversjon av programmet sendt til en testgruppe. Dermed nærmer det seg sannsynligvis lansering, litt forsinket. Familie og slekt 4 er et av de mest populære slektsdataprogrammene i Norge. Årsaken til det er at programmet er delvis norskprodusert. Embla har lovet at neste utgave i enda større grad skal være tilpasset norske brukere.
  (16.08.03) mer...

  Snart ny utgave av Embla Familie og slekt
  (28.06.03) I følge produsenten Embla kommer versjon 5 av Familie og slekt (F&S5) i løpet av sommeren. Familie og slekt 4 er et av de mest populære slektsdataprogrammene i Norge. Årsaken til det er at programmet er delvis norskprodusert. Embla lover at neste utgave i enda større grad skal være tilpasset norske brukere.
  (03.06.03) mer...

  Om slekt.no Nyttige lenker Dataprogram Hjelp for nybegynnere Kontakt oss
  slekt.no baserer seg på å formidle nyttig informasjon om slektsgransking og relaterte temaer til personer som har dette som hobby. slekt.no er uavhengig av bedrifter og organisasjoner med interesser på områder som er relevante for slektsgranskere.
  Digitalarkivet
  DIS-Norge
  Norsk slektshistorisk forening
  Brother's Keeper
  Disgen
  Embla
  Legacy
  PAF
  TMG
  TNG
  Nybegynner? kontakt@slekt.no