slekt.no Nybegynner

 

slekt.no har gjennom flere år testet ulike slektsdataprogram for slektsgranskere. I menyen til venstre ser du hvilke program vi har testet og hvilke karakterer de har fått. Klikk på programnavnet for å lese mer om hvert enkelt programs sterke og svake sider. Du må selv velge hvilke kriterier som er viktig for deg når du skal velge program. Noen programmer krever mye av brukeren, andre er svært enkle. Noen programmer er gratis, andre koster penger. Noen programmer er på norsk, andre på andre språk. Vi gjør oppmerksom på at flere programmer er oppdatert etter at vurderingene ble gjennomført.

RootsMagic lover import av TMG-data
For noen uker siden kunngjorde produsenten av slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) at de ikke lenger kommer til å videreutvikle programmet. Hva skal da TMG-brukerne gjøre? En mulighet er å ta i brk slektsdataprogrammet RootsMagic. Nå lover produsenten av RootsMagic at en direkte importmulighet fra TMG snart skal bli tilgjengelig.
(11.09.14) mer...

TMG avvikles
TMG 9Det anerkjente slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) avvikles og kommer derfor ikke i nye utgaver. Det betyr at versjon 9.03 blir den siste. Produsenten lover kundestøtte ut 2014 og at det kan komme enkelte mindre oppdateringer av feil i programvaren. Dermed forsvinner et av verdens beste slektsdataprogram fra markedet.
(30.07.14) mer...

Hva skjer med Disgen?
bildeDet svenske slektsdataprogrammet Disgen har i mange år vært svært populært i Norge. Nå er det mer enn fem år siden forrige omfattende oppgradering av programmet. Det er lenge siden. Hva skjer nå?
(28.04.14) mer...

Ny utgave av TMG innfrir ikke helt
TMG 9Slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) har nå endelig kommet i ny utgave. TMG er et av de beste slektsdataprogrammene som finnes, men det har en høy brukerterskel. Derfor er det sannsynligvis et program for deg som er en litt avansert slektsgransker med noe datakunnskaper. TMG har nå tatt spranget fra versjon 8 til versjon 9. Første tilbakemelding fra oss er at vi hadde forventet mer...
(07.02.14) mer...

Det beste slektsdataprogrammet
Terningkast 6"Dette er det beste slektsdataprogrammet du kan velge." Vi har til nå unngått å karakterisere et program som "det beste". Årsaken til det har vært at brukernes behov har vært ulikt. Men nå tar vi sjansen på å kåre Legacy 8 som det aller beste dataprogrammet for slektsgranskere. Det er fire årsaker til at vi mener det.
(17.12.13) mer...

Endelig ny utgave av Legacy
Legacy 8Endelig kom det en ny utgave av det populære slektsdataprogrammet Legacy. Versjon 8 har en rekke nye funksjoner og mange forbedringer. I en tid hvor få av de etablerte slektsdataprogrammene blir oppdatert er det hyggelig med en oppdatering som virkelig ser ut som en modernisering. Legacy er et amerikansk program, men det finnes i norsk språkdrakt.
(26.11.13) mer...

Gi dine slektsdata videre
Embla Testamentet (skjermdump fra Emblas nettsider)Embla Norsk Familiehistorie tilbyr nå en tjeneste som heter "Embla Testamentet". Med denne tjenesten kan du sikre at familietreet etter din død blir overlatt til dine familiemedlemmer. Tanken er god, og tjenesten er sannsynligvis nyttig for mange. Men prisen er høy. Det koster nesten 3.000 kr å benytte tilbudet.
(23.10.13) mer...

Snart klart for Legacy 8
Legacy 8Amerikanske Legacy Family Tree er et av de beste og mest brukte slektsdataprogrammene som finnes. Nå nærmer det seg en større oppgradering av programmet, og produsenten Millennia har begynt å offentliggjøre informasjon om kommende versjon 8.
(11.06.13) mer...

Problematisk oppdatering av TMG
TMGSlektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) er et av de beste slektsdataprogrammene som finnes. Det har en høy brukerterskel, så det passer ikke for alle slektsgranskere. Nå har det endelig kommet en oppdatering av programmet. Oppdateringen inneholder flere nyttige funksjoner, men har skapt problemer for flere brukere.
(23.03.13) mer...

Har du oppdatert slektsdataprogrammet ditt?
DataprogramMange slektsgranskere bruker et dataprogram for å holde orden på slektsdataene. Det er som regel fornuftig å bruke siste utgave av det programmet du bruker. Siste versjon har som regel flere funksjoner og færre feil enn tidligere versjoner. Bruker du siste versjon? Vi gir deg oversikten!
(02.02.13) mer...

Embla tilbake igjen?
EmblaI flere måneder har brukere av det delvis norske slektsdataprogrammet Embla ikke fått svar fra leverandøren. Nå lover Embla Norsk Familiehistorie at de er tilbake, og at de fleste problemene er løst. Som kompensasjon har brukerne/medlemmene fått 10 måneders gratis forlengelse av sitt medlemskap.
(26.10.12) mer...

TMG versjon 8 er her
TMG 8The Master Genealogist (TMG) er blant de mest komplette og omfattende slektsdataprogrammene som finnes. Programmet har i mange år vært i toppskjiktet i en rekke tester. Det er nå omtrent fire år siden programmet hadde siste oppgradering. Dermed er det endelig på tide at TMG kommer i versjon 8. Den nye versjonen finnes i norsk oversettelse.
(20.12.11) mer...

Test: Disgen 8.2c
4Disgen var for noen år siden et av de beste dataprogrammene for slektsgranskere, men de siste årene har dette svenske programmet havnet noe i bakleksa. Programmet har likevel så mange fordeler at det er vel verd å vurdere. I sommer ble programmet oppdatert fra versjon 8.2 til 8.2c. Programmet er blant de beste til å lage utskrifter - også på norsk.
(28.08.11) mer...

Test: Brother’s Keeper 6.4
4Brother's Keeper er en av klassikerne og sliterne blant slektsdataprogrammer. Programmet har vært populært helt siden DOS-versjonen på 1990-tallet. Det er et av slektsdataprogrammene med flest brukere i Norge. Programmet er på mange måter solid, men det mangler noe av den fleksibiliteten og intuitiviteten mer moderne program har. Derfor havner det midt på treet i vår test, men får et ekstra plusspoeng for brukergrupper og brukerstøtte.
(28.08.11) mer...

Test of TNG - presentation of the family on the net
(26.05.10) This US genealogy program, The Next Generation of Genealogy Sitebuilding (TNG) program gives the user almost unlimited possibilities. One can choose from many different templates and the program provides an opportunity to present the family in many different ways.
(15.06.10) mer...

TEST: TNG - presentasjon av slekten på nett
(26.05.10) Det amerikanske dataprogrammet The Next Generation of Genealogy Sitebuilding (TNG) lar deg presentere slekten på nett ved hjelp av en Gedcomfil fra ditt eget slektsprogram. Programmet er rimelig, men krever en viss dataerfaring for å bruke.
(26.05.10) mer...

En forsmak på neste generasjon slektsdataprogram
bilde(23.12.09) 2009 har vært et rolig år når det gjelder utvikling av slektsdataprogram. Svenske Disgen kom med en oppdatering som bare førte programmet ajour. Både Legacy og TMG har annonsert spennende oppdateringer. Nå rett før jul har Wholly Genes løftet på sløret for å fortelle hva neste generasjon av TMG kommer til å inneholde. Det er spennende nytt.
(23.12.09) mer...

Ny utgave av Disgen
bilde(05.06.09) Det svenske slektsdataprogrammet Disgen har kommet i ny utgave. Versjon 8.2 inneholder flere forbedringer når det gjelder karthåndtering, Gedcom-import, publisering på internett og generell brukervennlighet. Oppdatering til versjon 8.2 koster 350 kr for eksisterende brukere.
(05.06.09) mer...

Legacy 7 lansert
bilde(05.06.08) En ny utgave av det populære slektsdataprogrammet Legacy er nå lansert. Versjon 7 av Legacy har en rekke nye funksjoner og forbedringer i forhold til versjon 6. Mange funksjoner, lav pris og norsk språk er forhold som gjør Legacy attraktiv for norske slektsgranskere. Mye peker i riktig retning, men vi hadde også en del problemer da vi testet den nye versjonen.
(05.06.08) mer...

Forsmak på Legacy 7
bilde(04.03.08) Nå kan du prøve ut hvilke utskriftsmuligheter Legacy 7 vil gi deg. Du kan laste ned LegacyCharting og bruke det gratis fram til sommeren. Programmet inneholder 18 ulike grafiske utskrifter. Du kan bruke data fra Legacy, flere andre slektsdataprogram og Gedcom. Programmet lager blant annet DNA-kart.
(04.03.08) mer...

TMG 7 lansert
bilde(31.12.07) Amerikanske Wholly Genes har lansert versjon 7 av slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG). Programmet finnes også i norsk utgave. Den nye versjonen har en rekke forbedringer i forhold til versjon 6.
(31.12.07) mer...

Snart ny utgave av Legacy
bilde((01.08.07) Det populære slektsdataprogrammet Legacy kommer sbart i ny utgave. Versjon 7 er varslet i løpet av høsten, og den nye versjonen blir presentert på et slektsgranskerarrangement i delstaten Utah i USA i dag. Selv om produsenten ikke vil røpe noe foreløpig, er det tydelig at mangte av brukernes ønsker blir innfridd. Legacy i eksisterende versjon 6 er et av de beste slektsdataprogram du kan velge.
(01.08.07) mer...

DIS-Norge nedlegger programvaretesten
bilde(19.05.07) DIS-Norge har i mange år stått for en av verdens beste tester av slektsdataprogram. Nå er programvaretesten nedlagt. Foreningen begrunner det slik: "Vi har kommet til et punkt der vi innser at behovet for en detaljert testing av slektsprogram ikke lenger er noe foreningen skal opprettholde. Hovedgrunnen til dette er at mange program i dag har en tilfredsstillende kvalitet og de er langt bedre enn det som var situasjonen da vi i sin tid startet opp testingen."
(19.05.07) mer...

Ny versjon av Embla - med problemer
(11.04.07) Før påske lanserte Embla/Norsk Familiehistorie en ny versjon av slektsdataprogrammet Famile og slekt (versjon 2007). Brukerne oppdaget raskt en del feil, slik at lanseringen av programmet ble stoppet. Dessuten har Embla problemer med e-posten slik at mer enn 700 meldinger har blitt liggende ubesvart. Embla Familie og slekt er et brukervennlig slektsdataprogram som kun selges gjennom medlemskap i foreningen Norsk Familiehistorie.
(11.04.07) mer...

Ny versjon av Disgen - med problemer
(10.04.07) Det svenske slektsdataprogrammet Disgen har endelig kommet med en oppdatering. Endringene fra versjon 8.1b til 8.1d er ikke veldig spennende. Dermed fortsetter Disgen å falle i bakleksa. Dessuten har mange brukere store problemer med å installere oppdateringen.
(10.04.07) mer...

Endelig ny utgave av WinFamily?
bilde(28.02.07) Kommer det endelig en ny versjon av slektsdataprogrammet WinFamily? Programmet var for en del år siden ganske populært, men det har ikke blitt oppdatert på flere år. Dermed har andre programmer utviklet seg på en rekke områder. Dessuten har ikke produsenten av WinFamily hatt brukerstøtte som har vært tilfredsstillende. Nå annonseres en ny utgave av WinFamily på produsentens hjemmesider. Dermd kan det kanskje være håp for WinFamily-brukere som ønsker seg et litt mer moderne slektsdataprogram.
(28.02.07) mer...

PAF i web-utgave
bilde(27.11.06) For noen uker siden kom nyheten om at slektsdataprogrammet PAF ikke blir videreutviklet. Men produsenten - LDS (mormonerkirken) - planlegger å lansere et nytt web-basert slektsdataprogram som erstatning for PAF. Dermed tar LDS skrittet inn i framtidas teknologi.
(27.11.06) mer...

Slutten for PAF?
bilde(07.11.06) Personal Ancestral File (PAF) er ett av de mer populære dataprogrammene for slektsgranskere. Det er produsert av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (mormonerne). Flere millioner slektsgranskere bruker PAF, men nå utvikles ikke programmet videre. Dermed ser det ut som om brukere av PAF bør finne seg et annet dataprogram.
(08.11.06) mer...

Family Tree Maker 16
bilde(24.08.06) "Det eneste som er bedre enn Family Tree Maker 2006" står det på nettsidene til produsenten. Nå har Family Tree Maker (FTM) kommet i versjon 16 - altså versjonen etter FTM 2006. Men norske brukere bør sannsynligvis ikke oppgradere foreløpig.
(24.08.06) mer...

Ny utgave av Pocket Genealogist
bilde(31.07.06) Hvis du har en håndholdt datamaskin (PDA) har du mulighet til å ta med deg dine slektsdata samme hvor du er. Det finnes flere slektsdataprogrammer for PDA. Nå har Pocket Genealogist kommet i versjon 3.0. Dette programmet virker på PDAer som bruker operativsystemet Windows Mobile. Det finnes andre programmer som også virker på PDAer som bruker Palm-operativsystemet.
(31.07.06) mer...

Om slekt.no Nyttige lenker Dataprogram Hjelp for nybegynnere Kontakt oss
slekt.no baserer seg på å formidle nyttig informasjon om slektsgransking og relaterte temaer til personer som har dette som hobby. slekt.no er uavhengig av bedrifter og organisasjoner med interesser på områder som er relevante for slektsgranskere.
Digitalarkivet
DIS-Norge
Norsk slektshistorisk forening
Brother's Keeper
Disgen
Embla
Legacy
PAF
TMG
TNG
Nybegynner? kontakt@slekt.no