slekt.no Nybegynner

 

The Master Genealogist (TMG) er et amerikansk slektsdataprogram. Det er oversatt til norsk og det finnes ei norsk brukerhåndbok. TMG er flere ganger kåret til verdens beste slektsdataprogram, men det har en høyere brukerterskel enn mange andre program.
NB: PROGRAMMET BLIR AVVIKLET VED UTGANGEN AV 2014!
 • Produsentens hjemmeside
 • Norsk importør og norske brukersider
 • Test på slekt.no
 • Test hos DIS-Norge
 • RootsMagic lover import av TMG-data
  For noen uker siden kunngjorde produsenten av slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) at de ikke lenger kommer til å videreutvikle programmet. Hva skal da TMG-brukerne gjøre? En mulighet er å ta i brk slektsdataprogrammet RootsMagic. Nå lover produsenten av RootsMagic at en direkte importmulighet fra TMG snart skal bli tilgjengelig.
  (11.09.14) mer...

  TMG avvikles
  TMG 9Det anerkjente slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) avvikles og kommer derfor ikke i nye utgaver. Det betyr at versjon 9.03 blir den siste. Produsenten lover kundestøtte ut 2014 og at det kan komme enkelte mindre oppdateringer av feil i programvaren. Dermed forsvinner et av verdens beste slektsdataprogram fra markedet.
  (30.07.14) mer...

  Ny utgave av TMG innfrir ikke helt
  TMG 9Slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) har nå endelig kommet i ny utgave. TMG er et av de beste slektsdataprogrammene som finnes, men det har en høy brukerterskel. Derfor er det sannsynligvis et program for deg som er en litt avansert slektsgransker med noe datakunnskaper. TMG har nå tatt spranget fra versjon 8 til versjon 9. Første tilbakemelding fra oss er at vi hadde forventet mer...
  (07.02.14) mer...

  Problematisk oppdatering av TMG
  TMGSlektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) er et av de beste slektsdataprogrammene som finnes. Det har en høy brukerterskel, så det passer ikke for alle slektsgranskere. Nå har det endelig kommet en oppdatering av programmet. Oppdateringen inneholder flere nyttige funksjoner, men har skapt problemer for flere brukere.
  (23.03.13) mer...

  TMG versjon 8 er her
  TMG 8The Master Genealogist (TMG) er blant de mest komplette og omfattende slektsdataprogrammene som finnes. Programmet har i mange år vært i toppskjiktet i en rekke tester. Det er nå omtrent fire år siden programmet hadde siste oppgradering. Dermed er det endelig på tide at TMG kommer i versjon 8. Den nye versjonen finnes i norsk oversettelse.
  (20.12.11) mer...

  En forsmak på neste generasjon slektsdataprogram
  bilde(23.12.09) 2009 har vært et rolig år når det gjelder utvikling av slektsdataprogram. Svenske Disgen kom med en oppdatering som bare førte programmet ajour. Både Legacy og TMG har annonsert spennende oppdateringer. Nå rett før jul har Wholly Genes løftet på sløret for å fortelle hva neste generasjon av TMG kommer til å inneholde. Det er spennende nytt.
  (23.12.09) mer...

  TMG 7 lansert
  bilde(31.12.07) Amerikanske Wholly Genes har lansert versjon 7 av slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG). Programmet finnes også i norsk utgave. Den nye versjonen har en rekke forbedringer i forhold til versjon 6.
  (31.12.07) mer...

  TEST: TMG 6
  I versjon 6 har verdens beste slektsdataprogram blitt enda bedre, og endelig kan vi si at det er et program som er på norsk. Men: Programmet har en høy brukerterskel og det er ikke for amatører - verken innen data eller slektsgransking. Men ønsker du det beste: Her er det!
  (19.01.06) mer...

  TMG med ny oppdatering
  (12.08.05) Slektsdataprogrammet TMG har kommet i versjon 6.02. Den nye versjonen inneholder noen få nye funksjoner og retting av en del feil.
  (12.08.05)

  Ny utgave av TMG
  (03.01.05) Slektsdataprogrammet TMG har kommet i ny utgave. Nye versjon 6 bygger i stor grad på versjon 5, men har flere nye funksjoner. Brukere av versjon 5 må betale for oppgradering til versjon 6. Det har fått flere til å reagere fordi de mener at versjon 6 er å betrakte som en "ferdig utgave av versjon 5".
  (03.01.05) mer...

  Imponerende TMG-dugnad
  En gruppe norske brukere av slektsdataprogrammet TMG har laget en norsk utgave av brukerhåndboka. Og resultatet har blitt ei bok som er bedre en den amerikanske originalen. TMG er kåret til verdens beste slektsdataprogram, men mange norske slektsgranskere har valgt andre programmer fordi TMG var på engelsk. Nå er både selve programmet og brukerhåndboka oversatt til norsk.
  (24.10.04) mer...

  TMG fortsatt best i test
  (24.09.04) Slektsgranskerforeningen DIS-Norge har oppdatert sin test av slektsdataprogram. Flere av programmene har kommet med oppdateringer i det siste. Fortsatt troner TMG på toppen, men norske Embla Familie og slekt "spiser nå kirsebær med de store".
  (24.09.04) mer...

  TEST: TMG 5
  Endelig ble verdens beste slektsdataprogram enda bedre, og endelig kan vi si at det er et program som er på norsk. Men: Programmet har en høy brukerterskel, det mangler noe i den norske oversettelsen og det er ikke for amatører - verken innen data eller slektsgransking. Men ønsker du det beste: Her er det!
  (01.11.03) mer...

  Getting the Most Out of TMG
  Med de fleste slektsdataprogram følger det ei håndbok. Nå kan brukere av TMG supplere brukerhåndboka med ei ekstra håndbok laget av erfarne TMG-brukere. Boka "Getting the Most Out of The Master Genealogist" finnes dessverre bare på engelsk, men er allikevel et nyttig verktøy for norske TMG-brukere.
  (17.06.03) mer...

  TMG 5 snart ved målet
  (05.03.03) Til tross for fem oppgraderinger er fortsatt ikke The Master Genealogist 5 (TMG 5) helt ferdig. Verdens beste slektsdataprogram sliter med å leve opp til navnet, men med versjon 5.05 begynner det å bli et dataprogram vi kan anbefale.
  (05.03.03) mer...

  Om slekt.no Nyttige lenker Dataprogram Hjelp for nybegynnere Kontakt oss
  slekt.no baserer seg på å formidle nyttig informasjon om slektsgransking og relaterte temaer til personer som har dette som hobby. slekt.no er uavhengig av bedrifter og organisasjoner med interesser på områder som er relevante for slektsgranskere.
  Digitalarkivet
  DIS-Norge
  Norsk slektshistorisk forening
  Brother's Keeper
  Disgen
  Embla
  Legacy
  PAF
  TMG
  TNG
  Nybegynner? kontakt@slekt.no