slekt.no Nybegynner

 


Endelig ny utgave av WinFamily?

bilde(28.02.07) Kommer det endelig en ny versjon av slektsdataprogrammet WinFamily? Programmet var for en del år siden ganske populært, men det har ikke blitt oppdatert på flere år. Dermed har andre programmer utviklet seg på en rekke områder. Dessuten har ikke produsenten av WinFamily hatt brukerstøtte som har vært tilfredsstillende. Nå annonseres en ny utgave av WinFamily på produsentens hjemmesider. Dermd kan det kanskje være håp for WinFamily-brukere som ønsker seg et litt mer moderne slektsdataprogram.

Av Lars H Alstadsæter (28.02.2007)

På produsentens internasjonale nettsider ligger det nå en demonstrasjon av internettpublisering fra WinFamily 7. Det finnes ikke noen annen informasjon om programmets øvrige funksjoner.På produsentens danske nettsider finnes følgende informasjon:“Efter mange års forberedelse, forventer vi i løbet af 2006, at kunne frigive næste generation af WinFamily - kaldet WinFamily 7.

Gennem årene har vi været i tæt kontakt med brugerne og fået både ris, ros og ikke mindst konstruktive forslag til den kommende WinFamily 7. Det har vi lært af, og giver alle bidragsydere en stor tak herfor.

Vi er nu nået så langt, at vi p.t. finpudser nogle enkeltstående problemområder, som vi snart håber at få løst.  Når vi er klar til frigivelse af WinFamily 7,  agter vi løbende at opdatere og udbygge WinFamily 7, så det med tiden bliver et endnu mere spændende slægtsforskningsprogram, til gavn for alle os, der interesserer sig for slægtsforskning - verdenens mest spændende hobby, hvor alle kan være med !

WinFamily ejes af EVOO SYSTEM`s INC.”
Foreløpig er det lite informasjon om WinFamily 7, men det at produsenten begynner å publisere noe informasjon kan være et signal om at noe er i ferd med å skje.Mange WinFamily-brukere har i flere år vært frustrert over situasjonen. Det er en av årsakene til at produsenten av Embla Familie og slekt har laget en egen importfunksjon fra WinFamily. Dermed har nok mange WinFamily-brukere den siste tiden flyttet over til Embla.WinFamily var opprinnlig et dansk slektsdataprogram. Det ble for noen år siden overtatt av et norsk firma. WinFamily eies nå av Evoo Systems, et firma som er registrert på Seychellene. På WinFamilys hjemmesider er det imidlertid oppgitt et telefonnummer i Bergen. Og bak firmaet “Winfamily Norge” står Henning Mandrup i Bergen. På Evoo Systems hjemmesider finnes ingen informasjon om firmaet.

Nyttige lenker:

Våre sider om WinFamily
Produsentens hjemmesider


Utskriftsvennlig versjon

Søk


Søk

Nedenfor finner du en kortversjon. Les hele artikkelen her!

Snakk med eldre slektninger - nå
Eldre slektninger er ofte de beste og nærmeste kildene du har. Snakk med dem om alt de vet om familien, men gjør det nå.

Bygdebøker - gode sekundærkilder
I mange kommuner og bygder er det laget bygdebøker med gårds- og slektshistorie. Her kan du ofte finne informasjon om slekta og om gårder/steder hvor familien har bodd.

Folketellinger i Digitalarkivet
I folketellingene finner du navnene på alle som bodde på et bosted på en bestemt dato. Det betyr at du ofte finner far, mor og barn.

Kirkebøker
Kirkebøker er blant slektsgranskernes aller viktigste kilder. I kirkebøkene finnes dåp, konfirmasjon, vielse og dødsfall.

Still spørsmål - og få hyggelige svar
Det finnes flere elektroniske diskusjonsfora på internett. Her kan du be om hjelp - både helt grunnleggende hjelp og mer avanserte spørsmål.

Meld deg inn i en forening
Som medlem i en slektsgranskerforening eller et historielag treffer du andre som driver med samme hobby. Der får du også hjelp og veiledning.

Skriv ned alle opplysninger du finner
Du tror kanskje at du kommer til å huske det du leser og får høre om dine aner (aner er dine forfedre/-mødre). Det kommer du ikke til å gjøre. Kjøp deg derfor penn og papir med en gang, og gjør det til en vane å notere ned alle opplysninger du finner.

Skriv ned hvor du har funnet opplysningene
Du tror kanskje også at du kommer til å huske hvor du fant opplysningene. Det gjør du heller ikke. Om ett år trenger du å kontrollere om fødselsdatoen til tippoldemor var riktig. Da er det lurt å ha skrevet ned hvor du fant den opplysningen.

Ikke stol på alle kilder
Ikke alt du kommer over av informasjon er riktig. Opplysninger du finner på internett, i slektsbøker eller bygdebøker, er resultat av hva noen andre tror er riktig. Det er ofte ikke det.

Vær systematisk
Som slektsgransker kommer du til å samle haugevis med informasjon. System og orden er derfor viktig.

Lær deg det grunnleggende
Hvis du bruker litt tid på å lære litt om slektsgransking før du starter arbeidet, har du sannsynligvis spart deg for mye dobbeltarbeide.

Ikke bare hva, når og hvor, men også hvordan og hvorfor
Mange slektsgranskere samler på navn, datoer og steder. Senere oppdager de også at de skulle ha funnet ut mer om hvordan og hvorfor begivenhetene oppsto.

Vær ærlig
Ikke skryt på deg kongelige og adelige eller store gårder og pompøse historier. De fleste av oss har småkårsfolk som aner. Ikke gjør historien finere enn den er.

Del kunnskapene med andre
Det er mange som ønsker å få vite om slekten sin. Vær rundhåndet og raus når andre trenger hjelp og informasjon fra deg. Du vil få minst like mye i retur. Slektsgranskere er hyggelige mennesker - vi hjelper gjerne hverandre .

Ha det gøy
Slektsgransking er en spennende og morsom hobby. Den har den fordelen at du kan legge den til side når motivasjonen ikke er på topp, og så kan du ta den opp igjen når krefter og arbeidslyst flommer over. Og du blir aldri ferdig. Det er alltid nye opplysninger og personer å finne. Alltid. Ha det gøy!

ANNONSER: