slekt.no Nybegynner

 


Håndmalte slektstrær

bilde(26.12.09). Anna Murgia har spesialisert seg på å lage personlig tilpassede slektstrær. Hun tar ditt slektstre og tegner inn dine forfedre og etterkommere samt dine forfedres barn og barnebarn. Hun kan også sette inn bilder og de illustrasjonene du ønsker i tavlen. Dette er en spennende måte å presentere slekten på.

Av Morten Kjellesvig (26.12.2009)

Anna Murgia hjelper deg også å sette sammen treet basert på din slektsgransking og det blir derfor tilpasset nettopp din slekt. I roten til treet kommer dine aner og i treets krone dine etterkommere og evt deres barn og inngifte. Man kan inkludere de dataene man ønsker samt små portretter i selve treet. For å illustrere tidsepoken i ditt tre kan man legge inn illustrasjoner eller fotografier av historiske hendelser ved siden av treet. Illustra Murgia har en egen Historisk Bildebank som inneholder slike illustrasjoner. Vil du ha illustrasjoner av hendelser fra din slekt så kan det også inkluderes.Treet kan leveres i tre størrelser,
”Litet” – En underbar dop- eller födelsedagspresent till de små i familjen är mitt specialframtagna barn-släktträd. På papper av hög kvalitet får du en A3-reproduktion av ett gulligt akvarellträd med tre generationer, med nallar och namnbrickor till ett, två eller tre barn.

Ett träd som du fyller i själv kostar 250:- exklusive frakt. Vill du att jag ska handtexta namnen åt dig tillkommer 150:- per träd.


“Stort”– De stora träden är helt unika för varje kund och brukar ligga i format 70x100 eller större. Dessa träd kostar från 15.000:- (exklusive tryck och frakt) och uppåt, beroende på hur många generationer, illustrationer och fotografier du vill ha med. Tveka inte att kontakta mig för ett exakt pris på just ditt träd. Du delar upp betalningen av ditt träd i minst fyra delar: vid beställning, vid första korrektur, vid färdigmålat träd och vid leverans av din färdigtryckta tavla!


“Mittemellan”– Ett mellan-alternativ till ovanstående träd är ett något mer standardiserat träd i A2-format (42x59,4 cm). Dessa “mellanträd” innehåller upp till fem generationer och finns med plats för upp till sex barn. Du kan dessutom välja motiv på “extra-illustrationen” (det finns tex nallar, en boll, en docka, mm att välja på), och du får samtliga namn och datum tryckta på trädet. Dessa träd kostar från 2000:- (exklusive tryck och frakt) och trycks på samma väv som de stora träden.


Treet blir et fantastisk kunstverk på din vegg og istedenfor å ha alt materialet i en PC eller i papirer på “kontoret” kan nå alle nyte godt av de dataene som du i din slekts hobby har samlet. Treet i full størrelse koster endel, men de mindre størrelsene er langt rimeligere. Skal du ha slektstreff og samle en stor del av slekten kan man ved å legge oldeforeldre i sentrum få mange etterkommere som vil ha treet og man kan følgelig dele kostnadene på flere. Treet blir trykt med UV-bestandig farger på canvas i høy kvalitet. Medlemmer av DIS-Norge får 20% rabatt frem til 31. mai 2010.

Nyttige lenker:

Håndmalte slektstrær.


Utskriftsvennlig versjon

Søk


Søk

Nedenfor finner du en kortversjon. Les hele artikkelen her!

Snakk med eldre slektninger - nå
Eldre slektninger er ofte de beste og nærmeste kildene du har. Snakk med dem om alt de vet om familien, men gjør det nå.

Bygdebøker - gode sekundærkilder
I mange kommuner og bygder er det laget bygdebøker med gårds- og slektshistorie. Her kan du ofte finne informasjon om slekta og om gårder/steder hvor familien har bodd.

Folketellinger i Digitalarkivet
I folketellingene finner du navnene på alle som bodde på et bosted på en bestemt dato. Det betyr at du ofte finner far, mor og barn.

Kirkebøker
Kirkebøker er blant slektsgranskernes aller viktigste kilder. I kirkebøkene finnes dåp, konfirmasjon, vielse og dødsfall.

Still spørsmål - og få hyggelige svar
Det finnes flere elektroniske diskusjonsfora på internett. Her kan du be om hjelp - både helt grunnleggende hjelp og mer avanserte spørsmål.

Meld deg inn i en forening
Som medlem i en slektsgranskerforening eller et historielag treffer du andre som driver med samme hobby. Der får du også hjelp og veiledning.

Skriv ned alle opplysninger du finner
Du tror kanskje at du kommer til å huske det du leser og får høre om dine aner (aner er dine forfedre/-mødre). Det kommer du ikke til å gjøre. Kjøp deg derfor penn og papir med en gang, og gjør det til en vane å notere ned alle opplysninger du finner.

Skriv ned hvor du har funnet opplysningene
Du tror kanskje også at du kommer til å huske hvor du fant opplysningene. Det gjør du heller ikke. Om ett år trenger du å kontrollere om fødselsdatoen til tippoldemor var riktig. Da er det lurt å ha skrevet ned hvor du fant den opplysningen.

Ikke stol på alle kilder
Ikke alt du kommer over av informasjon er riktig. Opplysninger du finner på internett, i slektsbøker eller bygdebøker, er resultat av hva noen andre tror er riktig. Det er ofte ikke det.

Vær systematisk
Som slektsgransker kommer du til å samle haugevis med informasjon. System og orden er derfor viktig.

Lær deg det grunnleggende
Hvis du bruker litt tid på å lære litt om slektsgransking før du starter arbeidet, har du sannsynligvis spart deg for mye dobbeltarbeide.

Ikke bare hva, når og hvor, men også hvordan og hvorfor
Mange slektsgranskere samler på navn, datoer og steder. Senere oppdager de også at de skulle ha funnet ut mer om hvordan og hvorfor begivenhetene oppsto.

Vær ærlig
Ikke skryt på deg kongelige og adelige eller store gårder og pompøse historier. De fleste av oss har småkårsfolk som aner. Ikke gjør historien finere enn den er.

Del kunnskapene med andre
Det er mange som ønsker å få vite om slekten sin. Vær rundhåndet og raus når andre trenger hjelp og informasjon fra deg. Du vil få minst like mye i retur. Slektsgranskere er hyggelige mennesker - vi hjelper gjerne hverandre .

Ha det gøy
Slektsgransking er en spennende og morsom hobby. Den har den fordelen at du kan legge den til side når motivasjonen ikke er på topp, og så kan du ta den opp igjen når krefter og arbeidslyst flommer over. Og du blir aldri ferdig. Det er alltid nye opplysninger og personer å finne. Alltid. Ha det gøy!

ANNONSER: