Utskrift fra slekt.no:


Det beste slektsdataprogrammet
Terningkast 6"Dette er det beste slektsdataprogrammet du kan velge." Vi har til nå unngått å karakterisere et program som "det beste". Årsaken til det har vært at brukernes behov har vært ulikt. Men nå tar vi sjansen på å kåre Legacy 8 som det aller beste dataprogrammet for slektsgranskere. Det er fire årsaker til at vi mener det.Legacy 8
Versjon: Legacy 8.0 Deluxe Download Bundle
Utgiver: Millennia
Pris: $ 35 (ca 215 NOK)
Utgitt: 2013 (versjon 8)
Vurdert: Desember 2013
Terningkast: 6

Legacy 8 er en omfattende oppdatering. Mens konkurrentene i det siste kun har presentert mindre oppdateringer, har Legacy nå tatt et kvantesprang framover. Det er vår første begrunnelse. Legacy er et amerikansk dataprogram, men Legacy 8 framstår likevel som et godt norsk dataprogram. Det er intuitivt, har gode norske menyer og er i stor grad tilpasset norske forhold. Det er vår andre begrunnelse. Legacy 8 er enkelt å installere, det har en fornuftig pris og det gjør det enkelt å importere data fra andre slektsdataprogrammer. Det er vår tredje begrunnelse. Legacy 8 har avanserte funksjoner for slektsgranskere som ønsker å registrere mange detaljer. Samtidig er programmet intuitivt og enkelt å bruke for nybegynnere. Det er vår fjerde begrunnelse for at Legacy 8 akkurat nå er det beste dataprogrammet for slektsgranskere.

De siste årene har datainteresserte slektsgranskere hatt lite å glede seg over. Vår favoritt til nå, TMG, har ikke hatt noen større oppgradering siden desember 2011. Populære Brother's Keeper har egentlig ikke hatt noen virkelig omfattende oppgradering på mer enn ti år, selv om hovedversjon 6.6 ble lansert i fjor høst. Og norske Embla taper på grunn av prispolitikken, selv om programmet og tilleggstjenestene faktisk er ganske gode. Derfor blir Legacy vår favoritt: Omfattende og spennende nye funksjoner, en gunstig prispolitikk og gode funksjoner for norske brukere.

Installering av Legacy 8 er enkelt og greit. Programmet kan også søke gjennom PCen din for å finne datafiler fra andre slektsdataprogram som kan importeres. Importfunksjonen er robust og leser data fra mange formater. Du må regne med at noen data fra andre formater blir forkastet, men du får en god oversikt over hva du må legge inn manuet.

Legacy er et amerikansk dataprogram, men det framstår i praksis som et norsk program. Oversettelsen av menyer og menyvalg er god. Mange hjelpetekster er på engelsk, så her har programmet en vei å gå.

Programmet har i versjon 8 en rekke funksjoner som ingen andre slektsdataprogram har. "Sett slekta på kartet" er en slik funksjon. Denne funksjonen forsøker å plassere hendelser du har registrert på et kart. Det blir noen feil, men forsøket er godt. Og sannsynligvis er det din mangelfulle presise registrering av geografiske data som er årsaken til mange av feilene som oppstår. "Folketellingsliste" er en annen nyttig tjeneste. Her kan du få fram hendelser du har registrert og som det er mulig å finne informasjon om i norske folketellinger (eller i flere andre lands folketellinger).

Legacy 8 har stor grad av fleksibilitet når det gjelder registrering av data. Konkurrenten TMG har nok fortsatt mer fleksibilitet på dette området, men mangler bredden Legacy har når det gjelder øvrige tjenester.

Når du har registrert dine slektsdata i Legacy, kan du velge blant et stort mangfold av utskrifter. Du skal ha store krav hvis ikke Legacy kan tilby en utskrift som passer for ditt behov.

Funksjonalitet, fleksibilitet, pris, norsk tilpasning og mangfold i dataeksport og utskrifter gjør at vi tør påstå at Legacy 8 er det beste slektsdataprogrammet du kan velge i desember 2013.

(17.12.2013)