Utskrift fra slekt.no:


DNA i slektsgransking
DNA-molekylØnsker du få vite mer om hvordan du kan bruke arvestoff (DNA) i slektsgransking? 19. oktober arrangerer Norske slektshistorisk forening åpen da og dette temaet. Arrangementet er i Oslo. Det er gratis og åpent for alle. På arrangementet kan du treffe slektsgranskere som har utført DNA-tester. Du kan også få kjøpt DNA-test til redusert pris fra Family Tree DNA denne dagen.

Synes du DNA i slektsforsking høres spennende ut? Da inviterer Norsk slektshistorisk forening (NSF) til åpen dag i Øvre Slottsgate 2 B i Oslo lørdag 19. oktober! Her treffer du mange som har hatt stort utbytte av å teste seg. Erfaringer blir delt i seks forskjellige foredrag. Dette er en enestående mulighet til å lære mye på kort tid, skriver NSF på sine nettsider.

Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Flere av administratorene i Norgesprosjektet (Norway DNA) og det skogfinske DNA-prosjektet (Forest Finn DNA) er til stede.

Foreningen starter dagen med to parallelle foredrag. I den ene salen blir det fokuseret på temaer for deg som er nybegynner. I den andre salen er temaet for de litt viderekomne. Dersom du ønsker å teste deg, har NSF nedsatt pris på Family Finder-tester fra Family Tree DNA knyttet til arrangementet.

(20.09.2013)