Utskrift fra slekt.no:


Endelig ny utgave av Legacy
Legacy 8Endelig kom det en ny utgave av det populære slektsdataprogrammet Legacy. Versjon 8 har en rekke nye funksjoner og mange forbedringer. I en tid hvor få av de etablerte slektsdataprogrammene blir oppdatert er det hyggelig med en oppdatering som virkelig ser ut som en modernisering. Legacy er et amerikansk program, men det finnes i norsk språkdrakt.

Vi kommer senere med en omfattende test av programmet, men vår umiddelbare opplevelse er at det går enkelt å installere programmet på en Windows 8-PC. Importering og konvertering av datafilen vår fra Legacy 7 gikk også smertefritt. Vi fikk muligheten til å lage ei ny datafil eller overskrive filen fra Legacy 7.

Legacy 8 har en funksjon hvor det er mulig å plassere allerede registrerte hendelser på et kart ("Sett slekta på kartet"). Det gikk ikke helt bra. Thingvellir kirke på Island og Grytvika på Syd Georgia ble plassert henholdsvis på vestkysten og østkysten av USA. Men mange steder fikk korrekt plassering på kartet, så med noe manuelt arbeid er sannsynligvis dette en nyttig og morsom funksjon.

Programmet har også noen "bugs" (feil). Programmet låste seg flere ganger da vi valgte utskrift av enkelte rapporter. Programmet har en rekke ulike rapporter som brukeren selv kan endre og tilpasse.

Programmet er oversatt til norsk, men hjelpemenyen (F1) er ikke oversatt. Så langt vi har fått vurdert er norsk språk i utskriftene bra.

Vår foreløpige test av programmet var ved første offentlige versjon i norsk språkdrakt.

Programmet inneholder en rekke nye funksjoner og forbedringer i forhold til versjon 7.

Programmet finnes i en gratis standardversjon, men vi anbefaler heller deluxe-versjonen. Den koster $ 35, altså ca 215 kroner. Har du allerede deluxe-utgaven av versjon 7 får du lavere pris. Deluxe-versjonen til $ 35 inkluderer ei brukerhåndbok på engelsk. Du må laste ned både program og håndbok. Velg "Legacy 8.0 Deluxe Download Bundle" i nettbutikken for denne utgaven.

(26.11.2013)