Utskrift fra slekt.no:


Ny utgave av TMG innfrir ikke helt
TMG 9Slektsdataprogrammet The Master Genealogist (TMG) har nå endelig kommet i ny utgave. TMG er et av de beste slektsdataprogrammene som finnes, men det har en høy brukerterskel. Derfor er det sannsynligvis et program for deg som er en litt avansert slektsgransker med noe datakunnskaper. TMG har nå tatt spranget fra versjon 8 til versjon 9. Første tilbakemelding fra oss er at vi hadde forventet mer...

TMG har i mange år vært vår favoritt blant slektsdataprogrammene. Da Legacy i fjor høst kom i versjon 8 kåret vi imidlertid det som det beste slektsdataprogrammet.

Oppdateringen av TMG fra versjon 8 til versjon 9 hadde vi forventet skulle inneholde mye av det Legacy lanserte i fjor. Det ser dessverre ikke ut som at TMG fullt ut svarer på utfordringen fra Legacy. TMG 9 virker umiddelbart som en mindre oppdatering av TMG 8 enn som en helt ny og framtidsrettet utgave.

TMG er fortsatt det mest komplekse, tilpasningvennlige, fleksible og komplette slektsdataprogrammet. Men det taper stadig mer på brukervennlighet og tilpasning til nye nettjenester. Legacy har for eksempel en funksjon som heter "Sett slekta på kartet". Det er en funksjon som geotagger alle stedsnavn og plasserer dem i et kart. Funksjonen er langt fra feilfri, men den er der. TMG tilbyr - så vidt vi kan se - ingen slik funksjon. Legacy har mange forhåndsdefinerte utskrifter. TMG har færre, men har større fleksibilitet i å lage personlige utskrifter. TMGs løsning krever derfor mer kompetanse hos brukeren.

Overgangen fra TMG 8 til TMG 9 virker som innføring av noen få nye funksjoner og ellers en rekke feilrettinger fra versjon 8.08. Vi hadde håpet at TMG i større grad hadde vært et stort sprang framover.

Kjøper du TMG som fullstendig produkt koster det $ 59 (eller 369 kr fra norsk forhandler). Oppgradering fra versjon 8 koster $ 30 (eller 179 kr fra norsk forhandler).

(Denne artikkelen er basert på en dag med bruk av TMG 9. Vi kommer senere tilbake med en grundigere test av programmet.)

(07.02.2014)