Utskrift fra slekt.no:


Familie og slekt ikke lenger gratis

(24.02.05) Embla Familie og slekt er ikke lenger et gratis slektsdataprogram. Men du kan heller ikke kjøpe det. Du må melde deg inn i Embla-klubben for å få programmet. Et medlemskap koster deg 890 kr i året. Dermed seiler Familie og slekt opp som det aller dyreste slektsdataprogrammet.

Stein Inge Haaland i Embla AS opplyser på firmaets nettsider at “slektsprogrammet Embla Familie og Slekt er ikke gratis lenger, men det kan heller ikke kjøpes alene. Programmet inngår nå som en naturlig del i Embla-klubben”.De som melder seg inn i Embla-klubben får en gang i året tilsendt en CD med den siste versjonen av Familie og slekt.  Medlemmene skal også ha mulighet til å laste ned programmet og såkalte juveler fra Emblas nettsider, men nå må du altså være medlem for å kunne gjøre dette.Et medlemskap i Embla-klubben koster 890 kroner i året. Det betyr at du må regne med å betale ca 900 kroner hvert år for å sikre deg en oppdatert utgave av Embla Familie og slekt. Dermed er dette programmet det dyreste slektsdataprogrammet vi har sett.Her er prislisten:

 • Embla Familie og slekt: 890 kr

 • Disgen: 635 kr (medlemskap 100 SEK + program)

 • The Master Genealogist (TMG): 500 kr

 • Cumberland Family Tree: 350 kr

 • Brother’s Keeper: 280 kr

 • Legacy de Luxe: 190 kr


 • Vi har regnet om utenlandsk valuta til norske kroner etter dagens kurs. For alle program har vi brukt prisen for CD + brukerhåndbok. Det er mulig å kjøpe programmene rimeligere hvis du laster dem ned selv. For de fleste programmene kommer porto i tillegg.  De fleste andre programmene har oppgraderinger inkludert i prisen eller du kan kjøpe oppgraderinger for en rimeligere sum. Emblas klubb baserer seg på årsmedlemskap. Du må derfor regne med å betale ca 900 kroner i året hvert år hvis du ønsker å bruke Embla i en oppdatert utgave. Men kanskje prisen for medlemskapet blir lavere i 2006? Embla har foreløpig ikke gitt noen opplysninger om det.  Ny utgave av Embla Familie og slekt


  Embla lover at Familie og slekt i løpet av få uker skal komme i en oppdatert utgave. Selskapet har ikke gitt noe informasjon om hva denne oppgraderingen innebærer av nye funksjoner og nye muligheter.  (24.02.2005)