Utskrift fra slekt.no:


Gi dine slektsdata videre
Embla Testamentet (skjermdump fra Emblas nettsider)Embla Norsk Familiehistorie tilbyr nå en tjeneste som heter "Embla Testamentet". Med denne tjenesten kan du sikre at familietreet etter din død blir overlatt til dine familiemedlemmer. Tanken er god, og tjenesten er sannsynligvis nyttig for mange. Men prisen er høy. Det koster nesten 3.000 kr å benytte tilbudet.

I forbindelse med Slektsforskerdagen 2013 presenterer Embla Norsk Familiehistorie tjenesten «Embla Testamentet». Tjenesten betyr at du kan gi familietreet ditt til flere familiemedlemmer når du dør, selv om datamaskinen blir helt slettet eller rett og slett kastet.

Hvordan fungerer tjenesten?
Embla beskriver tjenesten slik:

"Det eneste vi trenger fra deg er at du tar en sikkerhetskopi til Internett. Da har vi en kopi av familietreet ditt hos oss for evig og alltid. Det gjør ingen ting om datamaskinen din blir kastet, gitt bort eller slettet da familietreet ditt er helt trygt og sikkert hos oss.

Etter at du har bestilt og betalt for Embla Testamentet vil du kunne registrere informasjon for opptil tre forskjellige personer du ønsker skal motta familietreet ditt den dagen du har forlatt oss."


Embla forsøker å finne riktig tidspunkt for å sende slektsdata til disse tre personene ved å sjekke at medlemskapet ditt i Norsk Familiehistorie ikke er fornyet. Da forsøker de å ta kontakt med deg via e-post, telefon og brev. Dersom Embla ikke oppnår kontakt blir slektstreet ditt sendt til de tre mottakerne du har oppgitt.

Embla Testamentet koster 2.990 kr. Dette er en engangsbetaling og alt er inkludert, blant annet forsendelse av familietreet til tre personer og lagring av familietreet.

Denne tjenesten kan være nyttig for mange slektsgranskere, men det er et par forhold du bør være klar over:

Alle som er medlem av Norsk Familiehistorie og har slektsprogrammet Embla Familie og Slekt har tilgang til denne tjenesten.

Du kan dele dine slektsdata med dine slektninger helt gratis ved å gi dem dine data fra din PC med jevne mellomrom.

Emblas tjeneste forenkler dette, men det koster.

(23.10.2013)