Utskrift fra slekt.no:


Lokalhistoriewiki med mer enn 10.000 artikler

LokalhistoriewikiLokalhistoriewiki.no som drives av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) har nå mer enn 10.000 artikler. Artikkel nr 10.000 ble publisert 22. april. Artikler på lokalhistorewiki skal ha lokalhistorisk relevans, pg mange av dem er derfor nyttige og relevante for slektsgranskere. Artiklene på lokalhistoriewiki er skrevet av alt fra faghistorikere til amatører. Wiki-formatet gjør at mange kontrollerer og korrigerer opplysningene som blir lagt inn.

Artikler på lokalhistoriewiki.no skal ha lokalhistorisk relevans. NLI skriver på nettsidene at det betyr at en artikkel bør tilfredsstille det ene av eller begge følgende hovedkriterier:

  • Artikkelen er knyttet til lokalhistorien til et bestemt område eller sted i Norge, fra landsdel til helt lokalt nivå.
  • Artikkelen er av direkte nytteverdi for folk som sysler med eller interesserer seg for lokalhistorie, enten artikkelen er knyttet til et bestemt sted eller ikke.


NLI har laget en “nybegynnerbrosjyre” for loalhistoriewiki.no. I den står det følgende:Kjapp og uformell

Lokalhistoriewiki.no er basert på wikiteknologi, den samme teknologien som blant annet Wikipedia bruker. Denne teknologien gjør nettstedet til en krysning mellom et dynamisk oppslagsverk, et kreativt skriveverksted og et gratis byttemarked for kunnskap.Sikker og trygg

Lokalhistorewiki.no er administrert av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) med hjelp av en rekke frivillige deltakere, entusiaster og fagfolk. Dette er dugnad. NLI er et frittstående institutt under Kulturdepartementet. Vi tilbyr veiledning og kvalitetssikring av trafikken på den digitale hovedveien.Åpen og folkelig

Lokalhistoriewiki.no er til for alle som vil være med å forme historien om norske steder og lokalsamfunn. Uten at vi tenker så mye over det, er vi alle kilder til norsk lokalhistorie. Våre minner om et sted eller lokalsamfunn er kilder til stedets historie. Mange av oss har også kunnskaper om steder, personer, hendelser, bedrifter, foreninger eller organisasjoner på stedet. Wikien er til for å ta vare på og formidle all denne kunnskapen. Skriv det ned. Del det med andre!
(30.04.2011)