Utskrift fra slekt.no:


NSF lanserer nye nettsider

NSFNorsk slektshistorisk forening (NSF) har i dag lansert egne nettsider i helt ny drakt. Foreningen skriver at det i en periode blir litt “sikksakk-kjøring” mellom ny og gammel plattform. For deg som bruker betyr det at det kan være vanskelig å finne mye av det som har blitt pulisert tidligere. Over tid betyr det at du får et bedre tilbud fra NSF.

NSF skriver selv følgende om overgangen:“Det er mange gode grunner for å lage nye nettsider for foreningen. På den ene siden har genealogi.no gjennom årene vært bygget med forskjellige publiseringsverktøy og av flere redaktører. På den andre siden har vi kommet til et punkt hvor det er vanskelig å tilpasse en del funksjoner vi ønsker oss til det gamle nettstedet. En helt ny løsning ble bedre enn å rydde og flikke enda mer på det gamle.”
NSF har valg publiseringsverktøyet Drupal. Det er et verktøy mange mediehus og nyhetsnettsteder har tatt i bruk. Derfor er NSF framtidsrettet i sitt valg, men samtidig er det litt vanskelig å få finne frivilligge med mye kunnskap om Drupal. Det er andre publiseringsløsninger som kunne ha gitt NSF flere frivillige med bedre kompetanse.Selv om NSF i dag flytter fra gammel til ny publiseringsløsning, så er det mye som fortsatt ikke fungerer. NSF skriver selv følgende:“Det er ikke alle menypunktene som er aktivert. Dette gjelder i særdeleshet ‘Grupper’ i toppmenyen, men også andre lenker kan være inaktive til å begynne med. Klikk deg rundt på det du får åpnet, og smør deg med tålmodighet for resten. I tiden fremover kommer vi til å eksperimentere litt med både det ene og det andre, og både endre og flytte på ting inntil ting finner sin faste form.”
For deg som besøker slekt.no

Det at NSF nå flytter sitt tilbud til en ny publiseringsplattform betyr at noen lenker her på slekt.no i en periode ikke fungerer. Vi beklager det, men vi skal så snart som mulig forsøke å endre lenker i gamle artikler til de nye adressene hos NSF.(03.02.2011)