Utskrift fra slekt.no:


Ny versjon av Embla - med problemer

(11.04.07) Før påske lanserte Embla/Norsk Familiehistorie en ny versjon av slektsdataprogrammet Famile og slekt (versjon 2007). Brukerne oppdaget raskt en del feil, slik at lanseringen av programmet ble stoppet. Dessuten har Embla problemer med e-posten slik at mer enn 700 meldinger har blitt liggende ubesvart. Embla Familie og slekt er et brukervennlig slektsdataprogram som kun selges gjennom medlemskap i foreningen Norsk Familiehistorie.

Embla forklarer problemene med versjon 2007 slik:” [...] vi har fått tilbakemeldinger på noen feil som vi bør korrigere. Dette ønsker vi å gjøre så raskt som mulig og vil derfor konsentrere oss om dette arbeidet fram mot påsken og over påskehelgen. Vi kommer derfor til å holde telefonen stengt i noen dager. Bestillinger som er sendt inn vil også bli holdt tilbake til vi har en ny oppdatering av slektsprogrammet klart. Vennligst vær litt tålmodige med oss, så skal dere få en gratis oppgradering om ikke så altfor lenge.”Foreløpig er det ikke lansert noen ny og feilrettet versjon av Embla Familie og slekt.Embla/Norsk Familiehistorie har også andre problemer for tiden. På foreningens brukerforum ble følgende melding lagt ut i dag:“Rett før påske ble det sendt ut et nyhetsbrev til alle våre medlemmer. Vår e-postleverandør har øyensynlig fått et nytt filter for min e-postkonto ble langfredag sperret for å ha sendt ut søppelpost/spam. Jeg har vært i telefonkontakt med Lyse hver eneste dag fra mandag til i dag, onsdag og de har lovt hver eneste dag at de skal korrigere e-postkontoen min slik at jeg kan sende e-post igjen. Dette har desverre enda ikke skjedd enda det nå er onsdag kveld. Situasjonen er at vi har laget en ny korrigert versjon av v2007 som vi driver å tester. Jeg har i overkant av 700 e-poster som jeg ikke kan gjøre noe med før Lyse har korrigert e-postkontoen min. Ingen skjemaet inkludert nettbutikk etc vil virke da de aller benytter e-post. Da håper vi bare at Lyse vil klare å fikse e-posten min i morgen. Grunnen til at jeg ikke svarer noen et at jeg rett og slett ikke kan… “
Dette er en beklagelig situasjon for produsenten av det eneste norskrproduserte slektsdataprogrammet og et av de mest brukervennlige slektsdataprogrammene som finnes.slekt.no kommer i løpet av noen uker med en test av Embla Familie og slekt versjon 2007. (11.04.2007)