Utskrift fra slekt.no:


Slektsforskerdagen 2009

(05.10.09) 31. oktober er det klart for Slektsforskerdagen 2009. Dette er DIS-Norges store årlige arragement. Hvert år er det mer enn 30 ulike arrangementer i hele Norge på denne dagen. I år er temaet for slektsforskerdagen “familieminner”. Og sannsynligvis er det et arrangement nær der du bor.

Her er noe av det som skjer på Slektsforskerdagen 2009:  • Vestfold
    Introduksjonskurs i slektsfgransking og bruk av slektsdataprogram. Utstilling med demonstrasjon av kilder som kirkebøker og folketellinger, hvordan lage slektsbok, forskjellige slektsdataprogram, og hjelp til å finne dine svenske aner.
  • Oppland
    Innledere blir Aksel Økelsrud i Regis Book Økelsrud og Herdis Hølleland fra Oppland fylkeskommune. Ellers blir det demonstrasjon av slektsdataprogrammer, bistand i slektsgransking, salg av bøker samt øvrig informasjon. Bankkafeen er åpen.
  • Troms
    Her kan du møte arkivansatte, slektsgranskere og andre som er interessert i slekts - og personhistorie. Dagen markeres med lokale arrangementer også i Harstad. I Tromsø er det et åpent arrangement med følgende hovedtema og program: Dagliglivets kulturminner — familieminner i Troms.


(05.10.2009)