Utskrift fra slekt.no:


TEST: Brother’s Keeper

Det amerikanske dataprogrammet Brother’s Keeper har i mange år vært et av de mest populære dataprogrammene for norske slektsgranskere. Årsakene til det har vært at programmet har vært å finne i norsk språkdrakt og at det har vært billig (såkalt shareware). Kvaliteten på programmet burde ikke tilsi at programmet skulle oppnå en så stor suksess. Nå er programmet kommet i versjon 6, og nå begynner det kanskje å konkurrere med de store….

Versjon: 6.0
System: PC / Windows 95, 98, 2000
Utgitt: 2001 (oppdatering)
Språk: Engelsk (kommer på norsk senere)
Pris: $45 (Shareware)
Vurdert: 02.2001Vår vurdering:NB: Programmet er oppdatert etter at vi foretok vår test. Blant annet er nå programmet tilrettelagt for norsk språk i skjermbildene.

De mest synlige og også viktigste forbedringene i versjon 6 er at en rekke datafelt nå kan ha inntil 100 tegn (i versjon 5 var grensen 40). Det å begrense person- og stedsnavn på 40 tegn var i minste laget.

Dessuten er det nå mulig å legge inn mer enn 100 “begivenheter” eller hendelser (fødsel, dåp, yrke osv) for hver person. Dessuten er det mulig å legge inn flere utgaver av samme hendelse (f. eks to ulike fødselsdatoer). I versjon 5 var det en begrensning på 7 forhåndsdefinerte hendelser. En begrensning på 100 er selvfølgelig langt bedre, men programmet burde ikke hatt slike begrensninger i det hele tatt.Også i flere andre sammenhenger er det nå bedre plass i programmet. Det er f. eks plass til over 100 ekteskap for hver person, og i hvert ekteskap kan det registreres minst 75 barn. Begrensningene i programmet har dermed stort sett blitt teoretiske, men de finnes altså fortsatt.

En viktig innvending mot Brother’s Keeper har vært begrensningene i å angi kilder. Nå er disse begrensningene langt på vei fjernet.Brother’s Keeper versjon 6 har også en rekke andre forbedringer. Ikke minst har programmet bedre støtte for multimedieelementer og for publisering til internett.Foreløpig finnes versjon 6 i amerikansk (engelsk) utgave, men en norsk versjon kommer snart. Programmet kan som tidligere lastes ned gratis på internett, men det er fortsatt et shareware-program.(17.02.2001)