Utskrift fra slekt.no:


TEST: PAF 5

Personal Ancestral File (PAF) er et dataprogram utviklet av Jesu Kristi Kirke av Siste dagers Hellige i Salt Lake City. Opprinnelig var programmet beregnet på det registreringsarbeidet kirkens medlemmer drev med, men senere er programmet videreutviklet. I dag framstår programmet som et - på mange måter - moderne slektsdataprogram.

Versjon 5.2
System: PC / Windows 95, 98, 2000
Utgitt: 2001
Språk: Svensk eller engelsk
Pris: Gratis!
Vurdert: august 2001Vår vurdering:Programmet kan lastes ned gratis fra kirkens nettsted (nedlasting på nesten 10 megabyte). Det gjør selvfølgelig programmet mer attraktivt. Dessuten er det mulig å laste ned et tillegg som oversetter programmet til svensk. Sammen med nedlastingen følger en svensk bruksanvisning på nesten 200 sider.Det er ikke sikkert du trenger bruksanvisningen, for programmet er lett å forstå og bruke. Skjermbildene er ryddige og oversiktlige.

Så langt er alt bra. Men programmet har dessverre en del begrensninger ved innlegging av informasjon. For nybegynnere og slektsgranskere uten store ambisjoner behøver ikke dette bety noe. Men når det i tillegg er umulig å lage norske utskrifter begynner det å bli kinkig for oss i Norge å bruke dette programmet. I teorien skal det være mulig å oversette utskriftssetningene til norsk, men denne funksjonen virker ikke. Det er synd, for programmet har mange gode rapporter, ikke minst er eksportfunksjonen til internett tiltalende. Men den blir altså på svensk (eller engelsk).

På plussiden noterer vi også at programmet har et eget tillegg som gjør det mulig å flytte data til en håndholdt datamaskin (en Palm-enhet). Det er det ingen andre programmer som har integrert, men dette er jo en funksjon som ikke veldig mange har nytte av.Det er Jesu Kristi Kirke av Siste dagers Hellige som har utviklet Gedcom-standarden. Programmet oppfører seg derfor eksemplarisk ved import og eksport av Gedcom-filer. Det er hyggelig for den som vil flytte informasjon mellom PAF og andre slektsdataprogrammer.I gratisversjonen er det mange gode rapportmuligheter. Ved å kjøpe tilleggsprogrammet PAF Companion (koster i underkant av 200 kr) får du mange flere utskriftsmuligheter.PAF har altså mange positive sider, men manglende norsk i utskriftene og noen programfeil drar dessverre ned for brukere som ønsker å bruke norsk. For brukere som ønsker seg et svensk eller engelsk program oppnår programmet terningkast 4.(17.08.2001)